Incompliment de l'pagament de l'SMI a el personal de Recollida de Residus de diverses localitats de València

  Tot i la denúncia interposada per CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià, i el requeriment per part de la Inspecció de Treball, FCC incompleix la seva obligació de pagar el SMI a el personal de recollida de residus

  23/06/2020.
  Incumplimiento del pago del SMI al personal de Recogida de Residuos de varias localidades de Valencia

  Incumplimiento del pago del SMI al personal de Recogida de Residuos de varias localidades de Valencia

  L'1 de març de 2019, CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià va interposar una denúncia que va motivar el requeriment de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a l'empresa Fomento de Construccions i Contractes S.A.

  La Inspecció de Treball ha instat a FCC a abonar a les persones treballadores de Neteja Viària i recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU) dels centres de Paiporta, Massamagrell, Alfafar i la Pobla de Vallbona, les diferències salarials resultants d'acord amb els criteris sobre conceptes no compensables d'el SMI, més les diferències de cotització i els recàrrecs legalment aplicables.

  L'empresa FCC segueix incomplint la seva obligació d'abonar a el personal dels centres esmentats un salari igual o superior a l'SMI corresponent als anys 2019 i 2020, tot i la resolució emesa per la Inspecció de Treball el 27 de març de 2020, en la qual obligava l'empresa a abonar aquesta diferència amb efectes des del 1 de gener de el 2019.

  En concret, l'inspector va subscriure que "la quantia mínima de el Salari Mínim Interprofessional ha d'estar garantida en la nòmina de les persones treballadores". Així mateix "no serien conceptes compensables o absorbibles, a més de plus transport dels següents plusos: el més penós o de penositat, plus de nocturnitat, plus d'activitat i productivitat, vacances, hores extraordinàries, hores extres en festiu, plus de festius i plus de Falles ".

  CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià celebra la resolució de la Inspecció, però qüestiona que la legislació deixi desemparat un servei essencial per a la ciutadania, que està en primeria línia de lluita contra el Covid-19, en plena crisi sanitària, forçant a la plantilla a interposar demandes mentre segueixen, a data d'avui, sense rebre el que els correspon ia l'espera de la resolució de la demanda judicial que continua al jutjat del Social.

  CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià considera que l'actuació de Foment és indignant i no descarta noves accions a l'respecte.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.