Concentració de les treballadores de neteja dels col•legis públics de València per defensar els seus drets

  El proper 16 de juny a les 10:00 hores es convoca una concentració a la porta de l'ajuntament de València a la qual assistirà una representació de la plantilla de neteja de les escoles de València per defensar els seus drets guardant totes les mesures de seguretat

  15/06/2020.
  Imagen de archivo concentración servicio de limpieza de colegios de valencia

  Imagen de archivo concentración servicio de limpieza de colegios de valencia

  El passat 26 de febrer, les treballadores de l'servei de neteja dels centres escolars públics de València van decidir convocar dues jornades de vaga dels dies 12 i 13 de març. Els motius de la mesura eren la readmissió de 3 treballadores acomiadades i l'oposició a la perjudicial divisió en lots de el servei per part de l'Ajuntament, amb el consegüent deteriorament de la qualitat i les condicions de prestació.

  Davant l'evolució de la pandèmia, la responsabilitat de les treballadores facilitar una desconvocatòria de la vaga prevista, una decisió que va anteposar la salut i seguretat dels membres de les comunitats educatives afectades (alumnat, famílies, personal docent i de serveis associats) a la defensa legítima dels seus drets i de el servei.

  Tres mesos després, la situació ha empitjorat. Inspecció de Treball va notificar a l'empresa l'existència d'irregularitats i de contractes temporals en frau de llei, instant-la a solucionar-les. Aquest requeriment ha suposat la conversió de més de vuit contractes temporals fraudulents a indefinits, però l'adjudicatària es nega readmetre les persones acomiadades, que figuraven en la denúncia de frau elevada a la Inspecció, i que haguessin estat indefinides.

  CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià celebra que l'Ajuntament de València haja defensat que les treballadores de el servei de neteja dels col·legis públics mantinguin les condicions laborals prèvies a l'estat d'alarma. No obstant això, des del sindicat es denuncia que la Direcció de Òptima Facility Services S.L. segueix incomplint sistemàticament el plec, intentant tenir fins i tot més beneficis que abans de l'estat d'alarma.

  "És inacceptable que l'empresa aprofiti en benefici propi la decisió de l'consistori de continuar abonant-li el 100% de l'servei durant aquests mesos per no perjudicar la plantilla, mentre segueix negant-se a readmetre les treballadores acomiadades" conclou Pere Medina, responsable de Neteja de edificis i Locals de CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià.

  Des del comitè d'empresa no es descarta la convocatòria d'una vaga a l'inici de curs escolar.

  Veure o descarregar cartell de l'esdeveniment AQUÍ.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.