Si no es modifiquen els plecs de neteja sanitària de la Comunitat Valenciana es plantejaran mobilitzacions

  CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià juntament amb l'altre sindicat més representatiu de el sector de neteja a la Comunitat Valenciana plantejaran mobilitzacions si no es modifiquen els plecs de neteja sanitària

  29/05/2020.
  Si no se modifican los pliegos de limpieza sanitaria de la Comunidad Valenciana se plantearán movilizaciones

  Si no se modifican los pliegos de limpieza sanitaria de la Comunidad Valenciana se plantearán movilizaciones

  Des de les dues centrals sindicals s'afirma que els plecs de condicions que regiran el contracte de neteja dels centres sanitaris de la Generalitat Valenciana per als propers 2 anys (amb possibilitat de pròrroga a 3 anys més) i que consideren perjudicials per al personal afectat, ignoren totes les indicacions jurídiques, socials i econòmiques treballades de forma sectorial entre les patronals més representatives i sindicats majoritaris, conjuntament amb l'Administració en el si de el Consell Tripartit per al desenvolupament de les relacions laborals i la negociació col·lectiva de la Comunitat Valenciana, aprovades per unanimitat.

  El passat dia 25 de maig es reunia la Mesa de Diàleg Social de la Generalitat Valenciana entre el Govern valencià, la patronal CEV CV i els dos sindicats majoritaris en el sector, entre ells CCOO de Construcció i Serveis de País Valencià. Una iniciativa que va marcar com a objectiu fonamental, en paraules de el president Puig: "crear i sobretot mantenir l'ocupació, és la fi únic de la Taula de l'Diàleg Social a el més alt nivell, conformada per diferents taules sectorials".

  Des dels sindicats es denuncia la incoherència amb aquest objectiu de la recent publicació, per part de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, dels plecs de condicions per al contracte de neteja dels centres sanitaris de la Generalitat, ja que aspectes omesos per la Conselleria de Sanitat en els seus plecs, afectaran directament a l'ocupació ia les condicions de treball de les més de 3.000 persones adscrites a aquests serveis, per no existir cap obligació establerta de plantilla mínima o de nombre d'hores exigibles durant l'execució de l'contracte, que segons la seva opinió "és una invitació clara a la retallada de drets d'un servei que, de per si, ja té una càrrega de treball important, i molt més en la conjuntura actual".

  Un altre dels aspectes omesos, fruit de l'acord de Consell Tripartit, és la dotació d'un fons destinat a l'actualització dels convenis col·lectius sectorials pendents de negociar, condemnant amb això la negociació col·lectiva futura en un contracte de serveis on no hi ha la revisió de preus.

  En coherència, els dos sindicats han sol·licitat per escrit a la Conselleria de Sanitat la rectificació dels plecs i la mediació de el director general de Treball i de l'secretari autonòmic d'Ocupació de la Generalitat Valenciana, signants de l'acord aconseguit el 11 de desembre de 2019, per la unificació de criteris en la licitació de la Conselleria de Sanitat. No obstant això, fins al moment, els plecs no han estat rectificats.

  Per tot això, i davant aquesta incertesa i indefensió, els sindicats més representatius en el sector proposaran un calendari de concentracions i manifestacions en els centres de treball: "Per uns plecs que garanteixin l'ocupació i les nostres condicions de treball".

  No es descarten propostes de mobilitzacions futures en la defensa dels drets de el sector.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.