Campanya per protegir dels cops de calor a Catalunya

  CCOO de Construcció i Serveis de Catalunya ha presentat en roda de premsa la campanya per protegir dels cops de calor als treballadors i treballadores que desenvolupen la seva feina a l'aire lliure

  12/07/2019.
  Sergio Morán , Aurora Huerga y David Ruiz

  Sergio Morán , Aurora Huerga y David Ruiz

  La secretària general de CCOO de Construcció i Serveis Aurora Huerga, al costat de David Ruiz, Secretari d'Acció Sindical i Sergio Morán, secretari de Salut Laboral, van parlar sobre la prevenció laboral davant els riscos derivats de les temperatures elevades.

  En la seva declaració, la secretària general ha exposat que les propostes que es presentaven anaven dirigides a empreses, administracions i Govern.

  Entre les propostes dirigides a les empreses explicar la necessitat d'informar i formar els treballadors i les treballadores per acordar els mecanismes de treball per a quan la temperatura percebuda pugi per sobre dels 32ºC, reduint els esforços físics durant les hores més caloroses, distribuint les tasques intercalant cicles de treball amb descansos, establir rotacions entre activitats que produeixin un major desgast físic amb aquelles menys intenses, programar freqüències d'hidratació i instaurar, a través de la negociació col·lectiva, jornada contínua en els sectors on la major part de la jornada es treballa al carrer.

  David Ruiz va aclarir que el risc de cop de calor comença a partir dels 27ºC i que a partir de 32º són ia situacions extremes.

  Pel que fa a les propostes dirigides a les administracions Aurora Huerga va declarar que "s'hauria d'obligar a les empreses licitadores a què disposessin d'un protocol, acordat amb la representació legal dels treballadors i treballadores, que estableixi com actuar quan les temperatures percebudes sobrepassen els 32ºC ".

  Referent a això Sergio Morán va matisar que per aquest motiu dins les propostes es parla també de canvis normatius a nivell de conveni i de normatives municipals i en els plecs de condicions dins de les administracions.

  Aurora Huerga va acabar la seva exposició amb les propostes a nivell de Govern, incidint en què s'ha d'actuar amb contundència amb les empreses que no respectin la normativa, a través de la inspecció de treball, perquè dotin amb els mitjans necessaris als treballadors i treballadores perquè treballin en condicions adequades en funció de les temperatures.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.